id4u

Welcome Welcome to our website

Sponsored Links





Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Premium Advertisement

Simpan Emas Public Gold Cara Gold Accumulation Plan (gap)

Simpan Emas Public Gold Cara Gold Accumulation Plan (GAP) ~ Price : MYR 100


172 clicks
Advertiser ID : Mohd Izwan Bin Hussin
Contact No : 60172338191
Ads Category : Business & Industrial
Update : 02-09-2018
Follow Us :
Location : Malaysia




Description :

Simpan Emas Secara Gold Accumulation Plan (GAP) dari Public Gold International

Oleh Dr Mohd Izwan Hussin
Authorized Master Dealer
Kod Pengedar PG010495
No tel : 0172338191

Gold Accumulation Plan (GAP) tu apa dan macam mana?

GAP  lebih kurang akaun simpanan emas yang ditawarkan oleh Maybank, KFH, Bank Muamalat dan lain-lain. Kita boleh beli emas, dan Public Gold simpankan emas untuk kita secara percuma. Minima belian adalah Rm100 aje. Emas fizikal tu ada..Bila-bila masa nak keluarkan emas tu, kita boleh keluarkan serendah 1 gram. Cuma, dekat bank-bank banyak terma dan syarat yang tak berapa mudah nak faham.

Kelebihan GAP adalah  kita boleh mula walaupun dengan bajet 1 gram. Dengan GAP, kita perlu tinggalkan baki minimum 1 gram (supaya akaun kekal aktif). Harga boleh rujuk di website Public Gold. Update harga tiap jam 12 tengah malam. Kita untung sebab kalau harga emas turun, kita dapat beli murah, kalau harga emas naik kita dapat jual semula pada harga tinggi. Sistem GAP ni patuh syariah.

Simpanan secara Gold Accumulation Plan (GAP) adalah sesuai bagi mereka-mereka yang seperti berikut:

  1. Nak mulakan simpanan emas, tapi bajet kecil.
  2. Nak simpan emas, tapi risau nak simpan sendiri.
  3. Nak beli emas Public Gold, tapi menetap di overseas atau tinggal di tempat yang jauh dari pejabat Public Gold.
  4. Nak beli emas secara konsisten dengan bajet sekitar RM200 sebulan. Mungkin boleh jadi alternatif simpanan masa depan anak-anak dengan bajet RM200 sebulan setiap anak.

Kemudahan dan Kelebihan Gold Accumulation Plan (GAP)

Secara ringkasnya, ini kemudahan GAP Public Gold untuk penyimpan emas:

  • Boleh beli emas ketulenan 999.9 dengan bajet minimum 1 gram.
  • Simpan emas dengan Public Gold secara percuma! Tanpa had masa, tanpa had jumlah emas yang dibeli. Tiada yuran simpanan dikenakan.
  • Boleh tambah simpanan emas dengan gandaan 1 gram pada bila-bila masa. Tiada sebarang syarat wajib beli dalam jumlah tertentu setiap bulan.
  • Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) serendah 1 gram di mana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia tanpa had.
  • Boleh keluarkan semua emas yang kita simpan tu pada bila-bila masa. Cuma kalau tak tinggalkan baki 1 gram, akaun GAP kita dianggap tak aktif. Bila nak aktifkan semula, Public Gold kenakan caj RM50.
  • Urusniaga 24 jam sehari, 365 hari setahun. Boleh beli secara online, dan jual pun secara online.
  • Setiap pengeluaran emas fizikal akan dikenakan caj “gold premium” sebagaimana beli emas fizikal Public Gold yang lain. Kalau tak keluarkan emas tu secara fizikal, gold premium tak dikenakan.
  • Kaedah belian ini sudah disahkan patuh syariah oleh penasihat syariah Public Gold, iaitu Amanie Advisors Sdn. Bhd.

Lagi perkara kalau anda nak bandingkan GAP dengan akaun simpanan emas di bank-bank lain. Comparekan perkara di bawah:

  1.  Ketulenan Emas
  2.  Spread / Susut Nilai
  3. Syarat Pengeluaran
  4. Pembelian Pertama
  5. Caj Pengeluaran
  6. Syarat Belian Balik
  7. Waktu Urusniaga

Cara Membeli Emas Dengan GAP

Bagi siapa nak beli GAP untuk KALI PERTAMA, ini langkahnya:

#1 – Masukkan Duit Ke Akaun Public Gold

Masukkan / transfer duit ke akaun PG mengikut harga per gram di www.publicgold.com.my. Kalau harga 1 gram hari ini RM172, maka masukkan duit genap-genap RM172. Kalau nak beli 2 gram, masukkan terus RM344 (RM172 x 2 gram). Boleh juga buat belian minimum RM100. Tetapi saya syorkan lebih baik genapkan mengikut gram.

harga GAP docizwanpublicgold

Masukkan / transfer duit ke mana-mana akaun atas nama “PUBLIC GOLD MARKETING SDN BHD” seperti berikut:

  • 5071 3410 4563 (Maybank)

#2 – Wassap Maklumat Pembelian

Wassap maklumat ke 017-22338191 . Saya perlukan butiran di bawah:

Nama
No IC
Email
No tel 
Amount
Gambar/skrinshot/pdf resit pembayaran.

Baiklah, mulakan sampai situ dulu. Nanti bila dah start berhubung dengan saya untuk personal coaching :)

Jangan bertangguh :P

 

Dr Mohd Izwan Hussin
Master Dealer Public Gold
Kod Dealer PG010495
Tel : 0172338191



Simpan Emas Public Gold Cara Gold Accumulation Plan (GAP)


Keywords Tags: publicgold PG10 buygoldnow TopUpGAP docizwanpublicgold emaspercuma seminaremas GAP




Disclaimer
This advertisement and the information related to it are provided and maintained by the advertiser. id4u.my is not responsible and can not guarantee the accuracy or completeness of this advertisement.


Sponsor Ads

1000 clicks




Ads By Google

MYR 000

125 clicks

Losyen Membakar Lemak Berkesan Kuruskan Badan 601111983461

MYR 5mil

975 clicks

Amber Subang Bestari Price I Leena Property

MYR 139

400 clicks

Lemonex Ubat Kurus Dengan Cepat

MYR 170

141 clicks

Lemah Syahwat

MYR 35

256 clicks

Shampoo Santan By My Home Lab I 0134954585 I Perak

Sponsored Links

Premium Advertisement

Premium Advertisement



Most Popular